Montblanc viert 90 jaar Meisterstück

Iconische vulpen belichaamt sinds 1924 het toppunt van vakmanschap

12 MAART 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
De Meisterstück van Montblanc behoort tot de bekendste luxe-iconen ter wereld. Sinds 1924 vertegenwoordigt dit schrijfinstrument het absolute summum van vakmanschap. Gisteren presenteerde Montblanc in het hoofdkantoor van Richemont ter ere van het negentigjarige jubileum van haar luxe vulpen de Meisterstück Collection ‘special editions’: een serie unieke schrijfinstrumenten geïnspireerd op de originele Meisterstück vulpen. De speciale uitgaven zijn uitsluitend verkrijgbaar in jubileumjaar 2014.

Special edition schrijfinstrumenten
De Meisterstück Collection bevat onder andere special editions van de oorspronkelijke 149 vulpen, de Classique en LeGrand vulpennen en de originele rollerball en balpen. De gouden penpunten van de uit zwart hars vervaardigde jubileumuitgaven zijn voorzien van een uniek ’90 Years’ opschrift.

De collectie bevat tevens een speciale editie van de Skeleton vulpen. Dit is een eerbetoon aan de originele Skeleton pen, die Montblanc in 1999 vervaardigde ter ere van het destijds vijfenzeventigjarige bestaan van de Meisterstück. De Skeleton pen is afgewerkt met kostbare ruthenium elementen.

Hoogtepunt uit de jubileumcollectie is de Limited Edition 90, een onvervalst eerbetoon aan de ‘Spirit of Meisterstück’. Deze LeGrand vulpen en rollerball, beide vervaardigd in een gelimiteerde oplage van slechts negentig stuks, zijn voorzien van een speciale dop met een ring die belegd is met negentig diamanten: een voor elk levensjaar van de Meisterstück.

De Meisterstück Collection bestaat verder uit een unieke selectie geraffineerde horloges, verfijnde juwelen en handgemaakte lederwaren.

Meisterstück: ongeëvenaard stijlicoon
De iconische Meisterstück vulpen belichaamt Montblanc’s onbetwiste merkwaarden: excellent vakmanschap, traditionele productietechnieken, hoogwaardige materialen en een verfijnde esthetiek, gecombineerd met de beste functionaliteiten. De vulpen staat symbool voor Montblanc’s toonaangevende visie op schrijfinstrumenten.

De Meisterstück vulpen wordt sinds 1924 vervaardigd door Montblanc’s meester-ambachtslieden in Hamburg. Het schrijfinstrument is in zijn lange bestaan een gewaardeerde metgezel geweest van verschillende generaties vooraanstaande academici en wetenschappers, dichters en kunstenaars, staatslieden en captains of industry.

De Meisterstück is een product van Montblanc’s voortdurende zoektocht naar perfectie, waarbij de meester-ambachtslieden hun minutieuze oog voor detail steeds verder weten aan te scherpen. De penpunt van de Meisterstück is vervaardigd uit puur goud. Dit gebeurt in 35 verschillende fasen, waarna het schrijfinstrument in nog eens 70 nauwgezette stappen verder wordt samengesteld en getest.

Geschiedenis schrijven
Met de special editions in de Meisterstück Collection voegt Montblanc een volgend hoofdstuk toe aan het bijzondere verhaal van dit tijdloze stijlicoon. De schrijfinstrumenten, lederwaren, juwelen en horloges zijn geïnspireerd op de indrukwekkende erfenis van hun voorganger en fungeren als de iconen van de toekomst.

Lederwaren
Naast schrijfinstrumenten bevat de Meisterstück Collection een unieke lijn lederwaren: Meisterstück Soft Grain. De koffers, tassen, portemonnees, kaarthouders en hoesjes voor smartphones en tablets zijn uitgerust met een historisch Jacquard patroon, gebaseerd op Montblanc’s logo uit 1924. De lederwaren zijn handgemaakt in Montblanc’s Pelletteria in Florence.

Juwelen
De Meisterstück Collection bevat tevens een serie mannenjuwelen en accessoires, die gekenmerkt worden door een tijdloos design en subtiele elegantie. De manchetknopen, armbanden en sleutelhangers zijn vormgegeven met platinum accenten en authentieke Montblanc gravures: een eerbetoon aan de originele Meisterstück.

Horloges
Tot slot zijn ook de ontwerpen van de geraffineerde horloges uit de Montblanc Meisterstück Heritage Collection geïnspireerd op de negentig jaar oude erfenis van de Meisterstück. De uurwerken worden gemaakt in Villeret en Le Locle in Zwitserland volgens de principes van de traditionele Zwitserse horlogemakers. Net als de originele Meisterstück vulpen zijn ook de horloges metgezellen voor het leven, gedurende verschillende generaties.

De gehele Montblanc Meisterstück Collection is verkrijgbaar vanaf april 2014 in Montblanc boutiques over de hele wereld. Bezoek voor verdere informatie www.montblanc.com.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Montblanc

Al meer dan 100 jaar omarmt Montblanc de tradities van eeuwigheidswaarde en exquise vakmanschap. Montblanc’s compromisloze designprincipes, stijl, kwaliteit en vakmanschap hebben er toe geleid dat erfstukken van generatie op generatie worden doorgegeven. Montblanc schrijft zelf culturele geschiedenis middels haar toewijding aan de kunsten.

berichten