Montblanc Nicolas Rieussec Rising Hours

Innovation - Time - Chronograph

03 NOVEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
De Montblanc Nicolas Rieussec Collectie is versterkt met de Nicolas Rieussec Rising Hours, een chronograaf met een revolutionaire tijdweergave waarin twee schijven boven elkaar zowel de uren als de dag en nacht indicatie aangeven.

Tweemaal per dag is duidelijk waaraan het “Rising Hours”-mechanisme zijn naam te danken heeft: elke ochtend om 6.00 uur veranderd het cijfer “6” van lichtblauw naar zwart om aan te geven dat de nacht afloopt en de dag opkomt. Om 6.00 uur 's avonds gebeurt dit omgekeerd voor de nacht. Dit horloge bevat net als de andere horloges uit de Nicolas Rieussec collectie, een iets excentrisch geplaatste wijzerplaat voor de normale tijd van de dag. Een schijf voor de twaalf uren draait in een half ronde opening met een kleine wijzer ter indicatie van de minuten.

Nicolas Rieussec, de horlogemaker en hofleverancier van de Franse koning in Parijs, toonde in 1821 voor het eerst zijn “tijdschrijver” met draaiende schijf en wijzer die met inkt schreef. Een baanbrekende innovatie waarmee hij onmiddellijk doordrong tot de top van de horlogerie. In 2008 lanceerde Montblanc zijn eerste Nicolas Rieussec chronograaf. Hiermee werd niet alleen een eerbetoon aan een beroemde naam in de horlogemakerij gemaakt, maar werd ook Rieussec’s meest opvallende element uitgelicht: draaiende schijven voor de verstreken seconden en minuten onder stilstaande wijzers.

De Nicolas Rieussec collectie kent verschillende prijsklassen, van de Montblanc Nicolas Rieussec Chronograph Automatic die verkrijgbaar is voor 8.900 euro tot de Montblanc Nicolas Rieussec Rising Hours Limited Edition met een prijs van 49.500 euro. De gehele collectie is onder andere verkrijgbaar in de Montblanc boutique te Amsterdam. 

Contactpersonen
Over Montblanc

Al meer dan 100 jaar omarmt Montblanc de tradities van eeuwigheidswaarde en exquise vakmanschap. Montblanc’s compromisloze designprincipes, stijl, kwaliteit en vakmanschap hebben er toe geleid dat erfstukken van generatie op generatie worden doorgegeven. Montblanc schrijft zelf culturele geschiedenis middels haar toewijding aan de kunsten.

berichten