Montblanc Heritage Collection 1912

Een nieuwe standaard in de schrijfcultuur, geïnspireerd door de tijdgeest uit Montblanc’s beginjaren

28 NOVEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Montblanc geeft vervolg aan haar traditie van vernieuwing, door een volgend tijdperk te betreden in de cultuur van het schrijven. De Montblanc Heritage Collection 1912 brengt de pioniersgeest uit de vroege 20ste eeuw terug, de periode waarin Montblanc als pas opgericht bedrijf een revolutie ontketende in de productie van schrijfinstrumenten. De nieuwe Heritage Collection 1912 combineert stijlvol design met traditioneel vakmanschap en technologische mijlpalen. René Staud heeft de collectie op zijn onnavolgbare wijze gefotografeerd.

De meester-ambachtslieden van Montblanc hebben een mechanisme ontwikkeld dat zowel de elasticiteit van de pen punt als de zuigkracht op de vulling reguleert, met slechts één simpele beweging. Dit geavanceerde schroefmechanisme is geniaal in zijn eenvoud.

Met een dop en handgreep uitgevoerd in kostbaar diep zwart resin en gedecoreerd met gepolijste platina bedekte elementen, is het klassieke ontwerp van de Montblanc Heritage Collection 1912 geïnspireerd op de originele Simplo Safety Filler, de vulpen waarmee het draagbare schrijfinstrument realiteit werd. De witte top op de dop van het meesterstuk verwijst naar de voorloper van het huidige Montblanc embleem, dat gelijktijdig met de eerste vulpen werd geïntroduceerd. Het wereldwijd bekende Montblanc embleem met de witte ster, die symbool staat voor Montblanc’s toewijding aan kwaliteit en geraffineerd Europese vakmanschap, is ingekapseld in een koepel van transparante hars, bedekt met nacré gekleurde lak.

De 585 massief gouden, met rhodium bedekte pen punt heeft haar eigen evolutie ondergaan. Het hart van de met de hand geslepen pen punt is voorzien van een driehoekvormige opening, speciaal ontworpen voor de Montblanc Heritage Collection 1912. Met haar karakteristieke avant-garde stijl voorziet de Heritage Collection 1912 elk handschrift van persoonlijkheid en elke schrijver van een zachte schrijfervaring.

Deze nieuwkomer in de schrijftechnologie kan enkel in beeld worden gebracht door een visionair met waardering voor de mechanica van ingenieuze evolutie. Fotograaf René Staud brengt de minimalistische esthetiek van de Heritage Collection 1912 tot leven met zijn speciale lichttechniek, die hem tot één van de meest gevraagde autofotografen in de wereld maakt.

Al meer dan een eeuw lang blijft Montblanc vooruitgang boeken in haar niet aflatende missie om de meest geraffineerde schrijfinstrumenten te maken. Met haar onverzettelijke toewijding aan perfectionisme balanceert Montblanc evenwichtig tussen nieuwe technologieën en tijdloos design.

De Montblanc Heritage Collection 1912 zal vanaf juli 2013 verkrijgbaar zijn in de Montblanc boutiques over de hele wereld.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Montblanc

Al meer dan 100 jaar omarmt Montblanc de tradities van eeuwigheidswaarde en exquise vakmanschap. Montblanc’s compromisloze designprincipes, stijl, kwaliteit en vakmanschap hebben er toe geleid dat erfstukken van generatie op generatie worden doorgegeven. Montblanc schrijft zelf culturele geschiedenis middels haar toewijding aan de kunsten.

berichten